Ghí přepuštěné máslo 200ml
Ghí je považováno za nejlepší produkt pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Jako přečištěné máslo je ghí přirozeně bezlepkové a díky nulovému obsahu laktózy je vhodný i pro ty, kteří mají problémy s intolerancí mléčné bílkoviny.
Jako superpotravinu s výraznými účinky na zdraví označují odborníci na výživu ghí. Přečištěné či přepuštěné máslo voní jako máslo, chutná jako máslo, na rozdíl od másla ale obsahuje jiné vlastnosti. „Nepřepaluje se, neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, nemusí se chladit a vydrží až rok.
Od klasického másla se liší svým složením – je to téměř 100 % tuk na rozdíl od klasického másla, které obsahuje tuku jen cca 82 % a navíc vodu, syrovátku či laktózu.
Kouřový bod másla je nižší, max. do 150 °C , proto není vhodné na větší tepelné úpravy – snadno se přepaluje. Naopak ghí se velmi hodí na smažení a pečení i při vyšších teplotách, jeho kouřový bod je 250 °C.
Ghí je považováno za nejlepší produkt pro přípravu vařených, pečených a smažených jídel. Jako přečištěné máslo je ghí přirozeně bezlepkové a díky nulovému obsahu laktózy je vhodný i pro ty, kteří mají problémy s intolerancí mléčné bílkoviny.
Přepuštěné máslo Ghí, používané našimi babičkami a profesionály, má tu výhodu, že se na něm dá smažit, aniž by se přepálilo. Přepuštěné máslo Ghí vyrábíme z kvalitního českého másla.
Jsme-li zvyklí používat oleje a máslo, to vše může ghí docela dobře nahradit. Naučme se jej vkládat do sladkých obilných kaší, které nabydou oříškové chuti.
Ghí také zjemňuje, lze být tedy použito do nejrůznějších zeleninových pomazánek, sladkých moučníků, jako kvalitní základ dušených zeleninových směsí, dále k pečení, vaření a smažení .
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Objem: | 200 ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.