MEDVĚD SKOŘICOVÝ 180 G
Skořici už znali naši prapředci stejně jako med a proto jsme spojili tyto dva skvosty do jedné skleničky. Poznejte zázračné dědictví prověřené tisíciletími.
Obsahuje: pastovaný med, skořici
Konzistence ochuceného medu Medvěd
Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med.
Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Ahoj, tady Alena a Josef, Vaši včelaři
Se skořicí jsme začínali, byl to náš začátek, proto je pro nás největší srdcovkou. A taky je to ohromná klasika. Skořice a med jdou k sobě odpradávna na výbornou. Co je med medem a skořice skořicí. Tak moc to máme rádi.
Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med
Chováme včely s láskou
Co je to pastovaný med?
Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.
A jak máme skořicového Medvěda nejraději?
Skořici s medem si nejčastěji dopřávám s bílým nebo celozrnným pečivem. Ještě raději to ale mám ke sladkému pečivu jako je loupák. Taky ke kynutému pečivu – vánočka, mazanec, mňam, to je hned o něčem jiném.
Výživové údaje na 100 g
Energie | 1383/ 330 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasycené kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 81 g |
Z toho cukry | 79 g |
Bílkoviny | 0,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Minimální trvanlivost do: min. 12 měsíců od data doručení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.