Včelařství Domovina Zpátky do formy 3 - dárkové balení
Zpátky do formy 3 DÁRKOVÁ
MEDVĚD ZÁZVOROVÝ 75 G
Dokonalé spojení medu a zázvoru nejen do šálku s čajem. Původem dál než za sedmero horami a sedmero řekami, u nás už je ale doma. Zabydlel se v našem medu.
Obsahuje: pastovaný med, zázvor
MEDVĚD RAKYTNÍKOVÝ 75 G
Rakytník bývá označován rostlinou budoucnosti. Dejte si ho s medem cestou na Mars nebo doma v kuchyni.
Obsahuje: pastovaný med, rakytník
MEDVĚD ŠÍPKOVÝ 75 G
Dobrota z šípkového keře, která nepíchá. Lze doporučit nejen všem Růženkám.
Obsahuje: pastovaný med, lyofilizovaný šípek
Konzistence ochuceného medu Medvěd
Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med.
Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)
Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici
Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.
Co je to pastovaný med?
Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.
Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.
Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med
Chováme včely s láskou
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.