Kavalan Oloroso sherry Oak 46% 0,7l
Bez dobarvování karamelem (e150)
Kavalan sherry oak stárne přibližně po dobu 4-6 let v sudech po Oloroso sherry. Ředí se tamější pramenitou vodou vysoké kvality na 46%abv.
Palírna Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Naše chuťová paleta:
 Vůně: Sušené švestky a hrozinky, dřevitost, oříšky, marcipán, pomerančová kůra.
 Chuť: Dřevitost, sušené ovoce, tabák, hořká čokoláda.
 Závěr: Kratší, hřejivý, tóny hořké čokolády.
Chuťová paleta od výrobce:
 Vůně: Čistá a komplexní s několikanásobnou vrstvou sušeného ovoce, oříšků a koření s náznakem marcipánu a dotyky vanilky.
 Chuť: Uhlazená, skvěle vybalancovaná přírodní sladkost, plná příjemných tónů sušeného ovoce a koření.
 Závěr: Krásně elegantní dlouhý závěr.
 1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Oloroso sherry - Fortifikované (alkoholizované) víno suchého, kořeněného charakteru s tóny sušeného ovoce.
3) Sudová síla – Procenta alkoholu, které má whisky hned po vytažení ze sudu. Znamenaje bez jakéhokoliv ředění.
4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.
| Kategorie: | Zbytek světa | 
|---|---|
| EAN: | 4710085218738 | 
| Procento alkoholu: | 46.00 | 
| V balení: | 6 | 
| PACKAGE: | 1 | 
Nejlepší Taiwanská whisky! | Kavalan Solist Vinho Barrique & Oloroso sherry oak | #Ochutnávka
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
 
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
            